Now Reading
All of Bach: klassieke muziek het internet op

All of Bach: klassieke muziek het internet op

De Nederlandse Bachvereniging bestaat 100 jaar in 2022. Om dit te vieren wordt er een 10-jarig project gestart, genaamd All of Bach.

All of Bach

Vanwege het 100-jarige jubileum gaat de Nederlandse Bachvereniging de komende 10 jaar alle werken van Bach uitvoeren en opnemen. Vanaf 2014 is al deze klassieke muziek online te volgen. Alle opnamens zullen online worden verzameld en aangeboden op een platform. Dit platform zal zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar zijn. Het platform krijgt de naam ‘Global Village of Bach’. Hiermee wil de Nederlandse Bachvereniging de mensen die op ‘Bach’ zoeken inspiratie bieden.

De Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging is ontstaan in 1922. Toen werd Bachs Matthäu Passion uitgevoerd in de Sint-Vituskerk in Naarden. Op deze locatie wordt dit stuk nog jaarlijks uitgevoerd door het ensemble van de Nederlandse Bachvereniging. De vereniging wil de mensen laten genieten van de muziek van Bach en zijn tijdgenoten.

De vereniging heeft per seizoen rond de 50 concerten door heel Nederland. Daarnaast maakt het ensemble regelmatig trips naar allerlei steden in Europa. Ook de Verenigde Staten en Japan zijn bezocht.

See Also
Met vriendinnen toeren door de Achterhoek

Bron: Nederlandse Bachvereniging

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top