Afvallen na de kerstdagen

Afvallen na de kerstdagen

De kerstdagen weer achter de rug? Een heerlijke kerstontbijt, tussendoor lekker borrelen en in de avond een uitgebreid kerstdiner? Dat klinkt als een warme en gezellige kerst! Maar oeps, daar komen ook de kilo’s om de hoek kijken! En dan heeft u ook nog de lekkere oliebollen tijdens Oud & Nieuw op de planning staan! Nee, een crash dieet is gelukkig niet nodig, maar de komende tijd is het wel verstandig om een beetje op je etenspatroon te letten. En een extra blokje om is ook geen overbodige luxe.

1. Blijf de gewone maaltijden eten
Sla geen maaltijden over, het is belangrijk dat je ‘gewoon blijft eten’. Door maaltijden over te slaan gaat uw lichaam reserves opbouwen voor het moment dat u een periode weer niet eet. Hiermee bereikt u het tegenovergestelde effect. Om het afvalproces te versnellen doet u er slim aan om langzaam verbrandende koolhydraten te eten. Hierdoor heeft u voldoende energie en heeft u geen last van plotselinge hongeraanvallen.

Beperkt ook uw porties. Eet alleen hetgeen waar u zin in heeft en stop daarna met eten. Een handige tip is om uw bord die u normaal gesproken voor uw avondeten gebruikt te vervangen door een kleiner bord. Zo lijkt het alsof u meer eet dan dat u daadwerkelijk eet.

2. Ga lekker bewegen
Beweging zorgt voor verbranding. Zonder al teveel moeite te doen kunt meer bewegen. Pak de trap eens in plaats van de lift, loop een extra rondje met de hond of pak de fiets in plaats van de auto. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van wat u doet, dan is het makkelijker om meer te bewegen.

3. Drink voldoende water
Frisdrank, suikerrijke dranken en alcohol werken averechts als u uw kerstkilo’s kwijt wilt raken. Vervang deze dranken door wat, water en nog meer water. Water is de beste dorstlesser en zorgt voor een glimlach als u op de weegschaal gaat staan!

Extra tips:

  • Drink eens groene thee in plaats van een smaakje thee
  • Slaap voldoende
  • Eet niet te laat in de avond
  • Vermijd de weegschaal de eerste week
  • Blijf tussendoortjes eten

Heeft u zelf nog tips? Deel ze met ons via Facebook.nl/vijftigplus.nl