Now Reading
7 Tips voor het kopen van een smartphone

7 Tips voor het kopen van een smartphone

Goedkope telefoonhoesjes

We leven in een wereld waar de smartphones steeds meer hetzelfde lijken te worden. Nog even en alle high-end toestellen hebben een full HD touchscreen, een supercamera en een supersnelle quad-core processor. Hoe maak je de goede keuze voor een nieuw toestel? Wij geven je zeven tips.

1. Bepaal je budget
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Wil je een echte high-end smartphone, een telefoon die alles kan? Of ben je juist op zoek naar een functioneel toestel dat waterdicht is of andere speciale functies bezit? Bedenk eerst wat je uit wil geven aan je nieuwe aankoop. Daarna kun je kijken wat jij belangrijk vindt aan een telefoon, zodat er nog een aantal toestellen in aanmerking komen.

2. Let op de belangrijkste specificaties
Verschillende modellen gaan steeds meer op elkaar lijken, maar ze onderscheiden zich toch op verschillende vlakken. Vergelijk de specificaties van de smartphones die op het eerste oog aan jouw wensen voldoen. Hieronder volgt een overzicht van een paar van de belangrijkste eigenschappen om goed bij stil te staan:

* Design
* Besturingssysteem
* Accuduur
* Display
* Cameraprestaties

Het is belangrijk om een toestel te kiezen dat jij mooi vindt. Een smartphone is niet alleen een functioneel apparaat. Let ook op het besturingssysteem. Waar ben jij aan gewend? Apple, Android of juist Windows? Ieder toestel kan een ander besturingssysteem hebben. Als je op de hardware van een toestel let, is de accuduur misschien wel de belangrijkste technische specificatie. Het is erg vervelend als je nog geen dag van je smartphone kunt genieten voordat je hem weer op moet laden, dus let goed op de accuduur en stem die af op hoe intensief jij je telefoon gaat gebruiken.

Smartphones zijn bijna één en al scherm. Kies een toestel met een scherm dat voldoet aan jouw wensen. Vind jij een hoge schermresolutie belangrijk of juist het formaat? Let erop dat een groot scherm kwetsbaar is, bescherm hem met een hoesje. Kijk eens bij het ruime assortiment aan goedkope telefoonhoesjes. En als je een toestel kiest met een goede camera, heb je niet eens meer een losse camera nodig!

3. Kies een passend toestel bij je mobiele ecosysteem
Gebruik je apparaten van een bepaald merk? Dan kan het handig zijn om een smartphone met hetzelfde merk te kiezen. Je bent dan gewend aan het besturingsysteem of de software, of de programma’s van verschillende apparaten kunnen samenwerken zoals met iTunes.

4. Kies voor een betrouwbaar besturingssysteem
Apple iOs, Android en Windows zijn populaire besturingssystemen. Met deze systemen heb je ontzettend veel keuze aan apps zodat je van je smartphone een multifunctioneel apparaat kunt maken. Minder gebruikte besturingssystemen zoals Bada of Blackberry 10 OS bieden minder mogelijkheden om apps te downloaden, waardoor je je nieuwe smartphone misschien niet kunt gebruiken voor de dingen die je voor ogen had.

Lees ook
emotioneel eenzaam

5. Bekijk de features van een toestel
Merken onderscheiden zich door verschillende bijzondere features aan hun producten toe te voegen. Sommige telefoons hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om te scrollen door de oogbeweging van de gebruiker, en andere modellen zijn waterproof. Er zijn talloze features, waarvan sommige heel erg nuttig kunnen zijn en waarvan je andere features nooit zult gebruiken. Bekijk van tevoren goed welke features belangrijk zijn, zodat je niet betaalt voor wat je niet gebruikt.

6. Wees niet te trouw aan één merk
Tijden geleden kocht iedereen alleen een mobiele telefoon van Nokia omdat ze dan zeker wisten dat ze kwaliteit in handen hadden. Enkele jaren geleden gold hetzelfde voor Apple en Samsung, bij deze merken wist je redelijk zeker dat je een goed toestel kocht. Fabrikanten produceren steeds betere toestellen en maken zelfs gebruik van vergelijkbare technologie. De onderlinge kwaliteit komt steeds dichterbij elkaar te liggen, waardoor je gerust wel eens van merk kunt switchen.

7. Bedenk goed wat je écht nodig hebt
Een nieuwe smartphone is geweldig, maar helaas ook erg duur. Je hoeft niet altijd het nieuwste van het nieuwste te kopen, je kunt ook voor een wat ouder maar goed model kiezen zoals een Samsung Galaxy Young. Je kunt je telefoon dan opfleuren met een van de vele soorten Samsung Galaxy Young hoesjes of accessoires, dan valt het niemand meer op dat je een ouder toestel gebruikt! Als je daarbij een voordelig sim-only abonnement neemt ben je er op een voordelige manier weer helemaal klaar voor.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top