7 redenen waarom een weekendje weg goed voor je is!

7 redenen waarom een weekendje weg goed voor je is!

Zo, de kinderen hebben het ouderlijk nest na jaren (voor sommigen te veel, voor sommigen te weinig) eindelijk verlaten! Het is tijd voor jou en je partner om optimaal van deze tijd te genieten. Dit kan natuurlijke met lange vakanties, maar een kort weekendje weg doet al wonderen voor je gezondheid. Hieronder geven wij jou 7 redenen waarom een weekendje weg zo goed voor je is.

1. Gemak

Allereerst is het boeken van een weekendje weg zo gedaan, je zoekt tegenwoordig een geschikt weekend, kijkt wat er beschikbaar is en boekt het arrangement dat het beste bij jullie past. Daarnaast hoef je voor een weekend weg maar weinig te regelen, je hebt minder bagage nodig, minder lang oppas nodig voor eventueel een huisdier etc. Doordat de drempel veel lager is om te gaan, zal je ook merken dat het minder stress met zich mee brengt en je daardoor optimaal kunt genieten.

2. Ver is niet altijd beter

Voor een heerlijk weekend weg hoef je geen uren te reizen. Al op een paar kilometer van je eigen woonplaats zijn er prachtige accommodaties te vinden die je in een totaal andere wereld doen wanen. Woon je bijvoorbeeld in de Achterhoek of Twente? Dan ben je al met +/- 15 minuten in Bad Bentheim waar het authentieke Hotel Grossfeld al 4 generaties lang gasten weet te verwennen met heerlijke arrangementen en gastvrijheid.

3. Goed voor de portemonnee

Waar een lange vakantie al snel een paar honderd euro kost, hoeft een weekend weg niet veel te kosten. Ga op zoek naar aanbiedingen of last minute deals. Zit je niet vast aan bepaalde weekenden, dan kan het zoeken naar een last minute zeer lucratief zijn en je veel geld besparen. Kijk bijvoorbeeld is naar deze last minute deal, kies je voor last minute, dan scheelt je dat al gauw 70,- euro per persoon!

Dit waren voornamelijk praktische voordelen van een weekend weg, ook zijn er nog tig aan voordelen voor je mentale gezondheid. Hierbij de belangrijkste mentale voordelen op een rijtje:

4. Gehele ontspanning

Het weekend is er om te ontspannen, echter heb je thuis altijd wel iets waar je mee bezig kan. Is het niet de was, dan is het wel het onkruid in de tuin. Wanneer je een weekendje weg gaat hoef jij in principe niks meer te doen. Je kan de deur achter je dicht trekken en beginnen aan het ontbijtje dat voor je klaar staat. Je hebt alleen de lusten, niet de lasten… Heerlijk! Daarnaast kun je optimaal ontspannen in de natuur, in het zwembad of eventueel de wellness.

5. Dichter tot elkaar komen

Door de dagelijkse sleur raak je elkaar wel eens een beetje kwijt. Je praat minder en leeft langs elkaar heen waardoor je elkaar uit het oog verliest. Op zo’n weekend weg heb je weer volop tijd voor elkaar. Er ontstaat weer verbondenheid: een belangrijke factor voor een goede mentale gezondheid. (Dit kan natuurlijk ook met een familielid, vriend of vriendin zijn).

6. De batterij weer opladen

Tijdens een weekendje weg kun je in een paar dagen tijd je batterij weer helemaal opladen. Wat de een ontspannend vindt, vindt de ander juist inspannend. Hoe je die batterij gaat opladen, is dus voor elk persoon anders.

7. Buffer tegen stress

Als je er even een tijdje tussenuit bent geweest en de batterij weer opgeladen is, heb je tegelijkertijd ook een buffer tegen stress opgebouwd. Je kan zaken sneller relativeren en je voelt je gelukkiger!

Overtuigd van de voordelen van een weekendje weg? Wij hebben een speciale aanbieding voor jou bij Hotel Grossfeld, een heerlijk 4-sterren hotel net over de grens bij Twente in het Duitse Bad Bentheim. Bekijk hier de aanbieding!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: