3 tips bij het kiezen van rolgordijnen

3 tips bij het kiezen van rolgordijnen

Bent u wellicht bezig met het opknappen van uw woning of gaat u misschien binnenkort verhuizen naar een nieuw huis? Dan bent u misschien ook al druk met het uitzoeken van de raambekleding. Er is vandaag de dag zoveel keuze dat wij een aantal tips voor u op een rijtje hebben gezet waar u op kunt letten bij het uitzoeken van rolgordijnen.

  1. Voor welke ruimte zijn de rolgordijnen bestemd en welke functie moeten ze hebben? Dit is belangrijk om u af te vragen. Moeten de rolgordijnen namelijk geheel verduisterend zijn voor bijvoorbeeld de slaapkamer of hebben de rolgordijnen meer een decoratieve functie en is het geen probleem als deze nog wat ligt doorlaten.
  2. Hoe moeten de rolgordijnen gemonteerd worden? Moeten ze op de dag of in de dag? Op de dag betekent dat deze op het kozijn worden gemonteerd en in de dag betekent dat ze in het kozijn worden gemonteerd. Soms is dat niet mogelijk in verband met hang en sluitwerk van het raam of doordat het raam op een bepaalde manier geopend moet worden.
  3. Stijl en kleur: Zoals eerder aangegeven is bijna alles mogelijk op het gebied van raamdecoratie. Dus u kunt de rolgordijnen in iedere gewenste kleur bestellen. Ook zijn er diverse prints en designs te bestellen. Wat tegenwoordig ook heel populair is, is dat de buitenkant een andere kleur heeft dan de binnenkant. Zo kunt u vanaf buiten alle ramen dezelfde uitstraling geven, maar binnenin de kleur aanpassen aan de kleuren van de kamer.

U kunt het rolgordijn op maat bestellen, zodat deze volledig aansluit bij uw wensen en uw inrichting.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: