10 leuke camperroutes in Europa

10 leuke camperroutes in Europa

Reizen met een camper is heel bijzonder en heeft veel voordelen. Een eigen toilet, eigen keukentje, relaxbanken, comfortabele bedden… Kortom: alle luxe die je ook zou hebben in een hotel, afgezien van de bediening en roomservice natuurlijk. Tegelijkertijd kun je helemaal zelf bepalen waar je heen wilt en welke bezienswaardigheden voor jou de moeite waard zijn. Deze 10 leuke camperroutes in Europa zijn gemakkelijk te volgen en voeren je langs de mooiste plekken die je nooit zou zien als je met het vliegtuig zou reizen!

  1. Via Venetië naar Rome (780 km)

Deze prachtige tocht voert je door de mooiste delen van Italië. Je kunt overnachten waar je maar wilt en zelf bepalen hoe lang je doet over deze prachtige route. Het is verstandig om een fietsendrager mee te nemen, want binnen de steden is het vaak prettiger om te fietsen dan om met een camper door het verkeer te laveren.

  1. Kustroute Engeland (865 km)

Natuurlijk kent iedereen de witte kliffen van Dover wel. Maar wist je dat Engeland vele honderden kilometers kust heeft? Om elke bocht van deze prachtige route wachten je weer nieuwe verrassingen! Je kunt deze route natuurlijk heel snel reizen, maar als je ook nog regelmatig wilt rondkijken in de prachtige idyllische kustdorpjes van Engeland ben je al snel wat langer onderweg.

  1. Route Napoleón (770 km)

Toen keizer Napoleón in terugkeerde van zijn ballingschap op het eiland Elba, volgde hij een lange en prachtige route door Frankrijk. Deze route is één van de oudste officiële vakantieroutes en is al vanaf 1932 geaccepteerd als camperroute. Een prachtige weg door een relatief onbekend deel van Frankrijk, waarbij je in de voetsporen kunt treden van Napoleón zelf!

  1. Noorwegen (3.000 km)

Deze route door Noorwegen start in Oslo. Je reist in een grote cirkel door de ‘basis van Noorwegen’, het onderste gedeelte dus. Dankzij de enorme afstanden en de leegte van het land, waan je je in de woeste wildernis. En dat terwijl er relatief dichtbij toch steden zijn waar je alle benodigdheden kunt halen en waar eventueel ook medische hulp mogelijk is.

  1. Historisch Spanje (2500 km)

Deze route start in Madrid en voert je langs alle historische plaatsen in Spanje. En dat betekent dat je reist langs alle oude kathedralen en overblijfselen van vroeger eeuwen. In Spanje zijn veel campings en camperplaatsen waar je kunt overnachten en natuurlijk is er in de zomer de mogelijkheid om te genieten van de prachtige Spaanse stranden.

  1. Zuidwest IJsland (1500 km)

IJsland is een ruw gebied waar prachtige natuurparken te vinden zijn. Geisers, vulkanische meren, hete bronnen, woeste gebergten… Kortom: IJsland heeft alle ingrediënten voor een prachtige campertocht! Deze tocht wordt gemiddeld in 8 dagen uitgevoerd, maar als je hier en daar wilt pauzeren kun je er natuurlijk in je eigen tempo ook langer over doen.

  1. Kattegat Denemarken (470 km)

De route naar het Kattegat in Denemarken is een prachtige en relatief korte camperroute. Men gaat er bij het plannen van deze route van uit dat je regelmatig afwijkt om de natuur te bewonderen. Denemarken is een groot en uitgestrekt land met relatief goede wegen en een vriendelijke bevolking waar je je welkom zult voelen.

  1. Industrie in Saksen (1200 km)

Deze camperroute laat je alles zien van de opkomst van de industrialisatie in Saksen. Denk je dat dat saai is? Integendeel: hier beleef je de bakermat van de cultuur in Duitsland. Het gebied heeft een rijke historie en langs de route zie je hoe de ontwikkeling van allerlei technologieën tot stand is gekomen. Razend interessant voor wie houdt van geschiedenis!

  1. Naar het oosten (2066 km)

Deze spectaculaire route is een behoorlijk eind en alleen geschikt als je hiervoor echt de tijd neemt. Je rijdt richting het oosten, dwars door Europa. Na een start in Nederland leidt de route je door Duitsland, Polen, Slowakije en Roemenië. Zo kun je genieten van de mooie kanten van Oost Europa, waarbij je langs de mooiste historische steden wordt geleid.

  1. Naar het zuiden (3171 km)

Wil je voor langere tijd op vakantie, nu je daar eindelijk de tijd voor hebt? Dan is deze prachtige, lange camperroute iets voor jou. Vanuit Nederland tour je door België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. De route is georiënteerd op de mooiste natuurgebieden in deze landen, maar je komt ook langs grote steden of kleine schattige dorpjes.

Of je nu een korte route wilt reizen of juist wekenlang onderweg wilt zijn: om een camperroute te rijden heb je natuurlijk een camper nodig. Deze kun je voordelig huren of kopen bij Buscamper Nederland. Dit is in Nederland de grootste dealer van buscampers, waaronder de bijzonder comfortabele Adria campers. Ga goed voorbereid op camperreis, zodat je niet onverwacht voor vervelende problemen komt te staan. Zo kun je ultiem genieten van je camper vakantie in Europa!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: