Now Reading
Weekendrecept: havermoutkoekjes

Weekendrecept: havermoutkoekjes

Dit heerlijke en simpele recept is binnen een mum van tijd klaar!

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 180 gram bloem
  • 100 gram rietsuiker
  • 300 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 140 gram boter (kamertemperatuur)
  • 1,5 zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de rozijnen wellen in lauwwarm water. Mix de boter met de riet- en vanillesuiker tot een glad beslag. Voor daarna de havermout, bloem, eieren en eventueel een snufje zout toe aan het beslag. Doe als laatste de rozijnen erbij en zorg voor een goed verdeeld beslag. Maak balletjes van het beslag en druk deze plat op de bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tip: vervang alle ingrediënten met uitzondering op de havermout door 2 fijngeprakte bananen! Zo maakt u heerlijke havermout-bananenkoekjes. Voor iets meer smaak kan u kiezen voor een havermout amandel en framboos mix. Kneed de fijngeprakte bananen met de havermout, vorm balletjes en druk deze plat op de bakplaat met bakpapier. Nu alleen nog maar 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

See Also
Tips voor een stoofpotje

Bronnen: www.ah.nl/allerhande, www.smulweb.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top